Seminars Winter 2018/2019

Frank Pont & Jurrian van der Vaart

Graag nodigt Infinite Variety Golf Design U uit voor een van de 3-tal seminars deze winter. Het doel van deze seminars is om de kennis bij sleutelfiguren binnen de verschillende onderdelen van de golfbaan te vergroten en de meeste recente ontwikkelingen op gebied van renovaties onder de aandacht te brengen. De volgende onderwerpen zullen via een uitgebreide dag vol met technische know-how, golftechnische info en praktijkvoorbeelden worden besproken:

Bunkers

Bij veel clubs zijn de bunkers een groot onderdeel van het onderhoudsbudget. Als integraal onderdeel van de toolbox van de architect worden bunkers veelvuldig neergelegd, zeker als het terrein zelf weinig spannends presenteert.
We bespreken de vorm en de rol van de bunkers, hoe deze in een strategisch ontwerp passen, en hoe een renovatie in z’n werk gaat. Voorbeelden worden gegeven van geslaagde renovaties, het gebruik van Bunkermat en een kosten/baten analyse voorafgaand aan het besluit om te renoveren.

Green surrounds

De greens van een baan zijn als het gezicht in een portret: alles valt of staat met de kwaliteit van dit gebied. Een fantastisch uitziende golfbaan met perfect vlakke greens zonder verdediging zal een stuk minder leuk zijn om te spelen dan een “saai” landschap met listige en goed bewaakte greens. Het beste voorbeeld hiervan is The Old Course van St. Andrews.
Het renoveren van greens is een kostbare aangelegenheid, en in plaats daarvan worden de surrounds (omgeving) van de green vaak verbeterd zodat de greens beter verdedigd zijn. Verschillende methoden van hoe dit aan te pakken zullen de revue passeren, en we laten zien wat een goed geslaagde renovatie allemaal als resultaat brengt. Voorbeelden van run-off areas met kort gras, het gebruik van zandmengsel en waar op te letten met drainage en irrigatie komen zowel binnen in de presentatie als buiten op de golfbaan aan bod.

Practice area

Het oefengebied van de golfclub is een belangrijke plek. Hier werken de professionals met leerlingen, leren de beginners de basis van het spel en verbeteren de gevorderden hun vaardigheden. Op een relatief klein gebied (driving range, putting green, short game area) kunnen veel mensen tegelijkertijd met de sport bezig zijn in een korter tijdsbestek dan op de 18 holes baan.
Wij geven voorbeelden van zeer geslaagde oefenfaciliteiten en wat voor spin-offs het creëren van deze zeer waardevolle gebieden heeft voor het hele clubleven. Short courses zoals een par 3/4 baan zorgen voor een korte maar efficiënte golfervaring die past in de huidige tijdgeest. Op putting en chipping greens kunnen jong en oud zich samen vermaken, terwijl de driving range niet alleen een belangrijke bron van inkomsten kan zijn maar een centraal onderdeel van een businessplan.

Data en locaties

• 19 november – The Links Valley

• 10 december – Golfclub de Hoge Kleij

• 14 januari – Oosterhoutse Golfclub

Het programma:

• 9:30 – ontvangst
• 10:00 – begin presentatie binnen
• 12:00 – lunch
• 13:00 – rondgang over de baan
• 15:00 – einde dag

Aanmelden?

Stuur een email naar seminar@jurrianvdvaart.nl , en wij zullen snel met U contact op nemen. Geef dan meteen even aan op welke datum U graag komt en met hoeveel personen!